Land Rover Discovery Off Road Aracı mıdır?

Merhaba Değerli Land Rover sevdalıları;

Aslında bu soruya cevap vermek ve bu konuda bir başlık yazmak bile biraz saçma geldi bana. Bildiğiniz gibi Land Rover sadece arazi araçları üreten bir firmadır. Discovery ise bu firmanın macera perest ve doğaseverler için ürettiği bir modeldir. Bu bağlamdan yola çıkarak dünyanın en köklü arazi aracı üreticisinin tamamen bu bakış aracı ile ürettiği bir araca off road aracı mıdır? Sorusunu yöneltmek yeterince saçma olacaktır. Land Rover Discovery Off Road Aracı mıdır? Kesinlikle dünyadaki en iyi off road araçlarının başında gelmektedir. Şimdi gelin bu aracı biraz daha inceleyelim.

Bildiğiniz gibi Land Rover markası ilk Discovery modelini 1989 yılında üretmiştir. Mekanik aksam olarak Defender modeli ile hemen aynı alt yapıya sahip olan Discovery ilk defa 1994 yılında makyajlanmış ve Discovery 1 adını almıştır. Ardından 1999 yılında araç yeni teknoloji eklenerek dizaynedilmiş ve Discovery 2 adıyla piyasaya sunulmuştur. 2004 yılında Discovery 3 ve bundan 6 yıl sonrada 2010 model Discovery 4’ler Land Rover tarafından piyasaya sunulmuştur. Günümüzde hala Discovery 4’ler insanı cezbeden bir yapıya sahiptir. Ancak yüksek alım maliyetleri ve off road aksesuarlarının henüz piyasaya çıkmaması yüzünden Discovery 4 modelleri henüz off road aracı statüsünde saymayabiliriz.

Ülkemizde off road alanında en çok kullanılan araçları ve modelleri sıralamaya soksak Discovery’lerin ilk 10’a rahatlıkla gireceğini düşünüyorum. Geniş ve ferah iç mekanları, macera perest ruhları, bol aksesuar seçenekleri, yedek parçalarının ucuz ve bulunabilir olaması; Land Rover Discovery’lerin gerek ülkemizde gerekse, dünyanın diğer ülkelerinde off road aksiyonları için sıklıkla kullanılmasını sağlamaktadır.

Günümüzde Discovery 1 artık sadece off road amaçlı kullanılmaktadır. Hatta bu kategoriye Discovery 2 modelini de dahil edebiliriz. Discovery 3’ler ise henüz yeni sayılmalarına karşın yavaştan off road gezilerinde boy göstermeye başlamış araçlar arasındadır. Ülkemizde 4 – 5 tane Discovery 3’ün off road modifiyesi yapılmış ve arazideki başarıları kanıtlanmıştır. Discovery 4’ler için henüz aynı bilgiyi veremesek bile, 1 – 2 ve 3 modellerinde böyle yüksek bir off road başarısı yakalayan bir modelin, 4. serisinin başarısız olmasını kimse beklemeyecektir.

Land Rover Discovery Off Road Aracı mıdır? Başlıklı makalemin böylelikle sonuna gelmiş bulunuyorum. Aslında başlığı dikkat çekmesi için bu yönde koydum. Konuda daha çok Land Rover markasının en sevilen modeli olan Discovery’ler hakkında bilgiler vermeye çalıştım. Discovery 1Discovery 2Discovery 3 ve Discovery 4 modellerinin teknik özellikleri ve ülkemizdeki off road kullanımlarına kısaca değindim.

Ülkemizde off road sevgisi giderek artıyor. Off road Aracı olan insanların sayısıda artıyor. Bizlerin Land Rover Off Road sitesindeki amacı ilk olarak insanlara off road sevgisini aşılamak ardından da, Land Rover markasının tüm modellerinin ve off road aracı olma aşamalarının tanıtımlarını yapmaktır. Bu sayde Land Rover sevdalılarını kısa bir süre içerisinde aynı çatı altında toplayacağımızı düşünüyoruz. Sitemizdeki bir önceki Range Rover Classic Off Road başlıklı yazımda; Range Rover, Off Road, RRC ve Range Rover Classic hakkında bilgiler vermiştim. Dilerseniz o makalemi okuyabilirsiniz. Şimdilik bu kadar diyoruz ve yeni yazılarımızda görüşmek dileğiyle. Kalbinizden Land Rover sevgisi eksik olmasın.

Yorum bırakın